15.10.2011 - SV Mladá Boleslav

18.10.2011 11:53

V sobotu 15.10. se konala v Mladé Boleslavi speciálka Klubu málopočetných plemen.

Lenka, která má od nás Cassii nemá pro bonitaci splněnou klubovou nebo speciální výstavu se rozhodla jet na SV. Tak jsme se domluvily, že bych si udělala výlet a jela se podívat. Jelikož byla prodloužena uzávěrka výstavy, přihlásila jsem Walda, abych nejela bez psa. Obvolala jsem ještě několik majitelů našich štěňat. Účast přislíbil pan Tomášek s Belly Wolf a Nikola s Eny. Taky jsem chtěla okouknout nový přírůstek v ČR malou Holanďanku, kterou majitel přihlásil do baby třídy.

V pátek večer volala Petra majitelka Ailin, že na výstavu nedorazí. Stejně tak se ozvala Lenka, že Cassie začala hárat a nepřijedou. Takže Brno zůstalo doma.

Ráno jsme s dcerou Janou a Waldem vyrazili do mrazivého rána. Cesta byla dobrá, rychle utíkala jen občasná mlha nás nutila jet pomaleji. Po cestě mi přišla sms od pana Tomáška, že Fula (Belly Wolf) hárá a tak také nedorazí. Když jsme dorazili do Bolky už svítilo sluníčko, přesto na trávníku v areálu byly zbytky zmrzlé jinovatky.

Štíhlá veterinářka u vjezdu do areálu, která kontrolovala očkovací průkazy měla ledové ruce a klepala se zimou. Bylo nám jí opravdu líto.

Nikola s Eny už byly na místě a majitelé fenky dovezené z NL také. Eny opět v náladě nabité energií. Paničku, která byla po operaci kolene, neustále vláčela za každým psem, který šel kolem. Každého kdo přišel k nám Eny vítala celou svou psí duší i tělem.

Posuzování v kruzích začalo včas, kruh byl venku, sluníčko začalo příjemně hřát.

Posuzoval Polský rozhodčí Polgar Andraš.  Na řadu jsme přišli celkem brzy. Nejdříve jsem šla na řadu s jediným zúčastněným psem já. Waldo starý mazák se předvedl jak se na šampiona sluší a patří. Potom přišla na řadu malá fenka z NL. V pohybu se na štěňátko SAV moc pěkně předvedla, s paničkou příkladně spolupracovala. No a poslední dorazivší pes byla Eny. Eny ve statice stála docela pěkně ale zoubky se jí ukázat nechtělo. V pohybu to bylo horší, chtěla si s paničkou hrát, poskakovala, chytala paničku za ruku…. Nakonec si lehla na záda a pokládala to za velkou srandu….Pan rozhodčí byl tak nadšen z povahy Eny, že Eny odpustil její rozpustilost a krásné fence s neobvyklým odstínem hnědé dal titul CAC, Vítěz speciální výstavy. Posouzení pana rozhodčího mě velmi potěšilo. U malé fenky bral zřetel na její opatrnou povahu a přihlížející u kruhu informoval, že SAV potřebují čas a že musejí přivyknout ruchu výstav. Také, že mají v povaze být plaší.

Po posouzení jsme čekaly s Janou na závěrečné soutěže. Čekání bylo příjemné, užívaly jsme si sluníčka a okukovaly jiná plemena. Bohužel ve dvě hodiny jsem měla telefonát, po kterém jsme musely vyrazit domů. Takže odpoledních soutěží jsme se nezúčastnily.

Byla velká škoda, že nedorazili všichni přihlášení SAV, byla by větší konkurence. Ale důvody neúčasti samozřejmě chápu. Tak doufám příště.